harmaiden hiusten kasvivärjääminen

Hiusten kasvivärjääminen on ihanaa, sillä kasviväri sävyttää hiukset kauniisti ja ei ollenkaan kuluta hiusta, kuten synteettinen hiusväri. Samalla kasvivärin jälkeen tuleva tyvikasvu on hieman armollisempi ja siedettävämpi kuin perinteisellä hiusvärillä värjäten, joten kasviväri ilman mitään keinotekoista tai synteettistä on varmasti paras ja turvallisin tapa ylipäänsä värjätä hiuksia.

Harmaat hiukset & kasvivärjäys

Harmaiden hiusten kasvivärjäys voi halutusta sävystä riippuen olla hieman monimutkaisempaa, sillä harmaa hius on vankka ja pigmentitön joten se tarvitsee monesti etenkin tummempaanpäin sävytettynä esipigmentointia eli esivärjäystä, ennen varsinaista kasvivärjäystä.

Mitä tarkoittaa hiusten esipigmentointi ja miten se tehdään?

Esipigmentointi tarkoittaa esivärjäystä, ennen hiusten varsinaista suunniteltua värjäystä. Hiusväristä, sen lähtötilanteesta ja lopputuloksesta riippuen hiuksiin voidaan tarvita useampi värjäyskerta, jolloin esimmäinen voi olla esipigmentointi, ja sen jälkeen vasta hiukset värjätään sillä toivotulla sävyllä. Esipigmentointi on ikäänkuin esivalmistelua että hiusväristä tulisi toivotun sävyinen. Joskus käytetään vielä jälkipigmentoinitia jos sävy ei ole toivotunlainen.

Mistä teidän tarviseeko harmaat hiukseni kasvivärjäyksen alle esipigmentointia?

Hiuksiin haluttu sävy määrittää, tarviseeko hiuksia esipigmentoida. Nyrkkisääntönä voisi sanoa että mitä harmaammat hiuksesi ovat ja mitä tummempaa lopputulosta toivot, se vaatii aina esipigmentointia. Mitä intensiivisempaa lopputulosta haluat, se voi vaatia juurikin jopa 2 värjäyskertaa peräkkäin.

Jos haluat vaaleita, kevyesti sävytettyjä kasvivärejä tai punaisia lopputuloksia, et yleensä tarvitse esipigmentointia. Esipigmentointia käytetään kun halutaan monenasteen tummuutta kuten esimerkikisi harmaista -> ruskeat tai harmaista-> tummanruskeat.

Millä sävyllä hiuksia voi esipigmentoida?

*mainoslinkki merkitty

Yleisin sävy jolla hiuksia esipigmentoidaan on * henna, silloin kun lopputuloksesta toivotaan lämmintä tai reilusti tummempaa sävyä. Monesti esipigmentoinnin sävyyn vaikuttaa haluttu lopputulos.

Jos haluat hiuksiisi:

LÄMMINTÄ LOPPUTULOSTA - josta tarkoitus värjätä hiuksiin punertavan ruskea, ruskea tai tummempi ruskea lopputulos. Käytä esipigmentoitiin hiuksille * hennaa tai * hennan ja * lämpimän ruskean sekoitusta, tai näiden sävyjen yhdistelmää.

NEUTRAALIA LOPPUTULOSTA - josta tarkoitus värjätä hiuksiin ruskea tai tummempi ruskea lopputulos.
Käytä esipigmentointiin * ruskeaa tai * lämmintä ruskeaa olevaa kasviväriä. Tai näiden sävyjen yhdistelmää.

VIILEÄÄ LOPPUTULOSTA - josta tarkoitus värjätä hiuksiin ruskeaa tai tummanruskeaa lopputulosta, käytä esipigmentointiin * ruskeaa tai * kullanruskeaa kasviväriä, tai näiden sävyjen yhdistelmää.

Jos omaan harmaat hiukset ja tavoittelet vain pientä kullansävyä, käytä * cassiaa tai hieman lisää lämpöä saa * hunajaisesta kasviväristä.

Huomioi, että käytetty pääväri pitkälti kuitenkin määrittää hiuksen lopullisen sävymaailman ja kasvivärit tekeytyvät myös yksilöllisesti. Kaikkien hiuksiin laitettuna, sama henna kasviväri ei silti näytä saman väriseltä.

Miten esipigmentointi hiuksille tehdään?

Esipigmentointi hiuksille tehdään samoin kuin kasvivärjäys yleensäkin, eli pese hiukset hyvin syväpuhdistavalla shampoolla ja valmista kasvivärimassa. Levitä esipigmentoiti vain harmaisiin hiuksiin, eli ei siis kokopäähän jos kyseessä on tyvikasvu jossa harmaita hiuksia. Anna vaikuttaa, vähintään 20min. mutta enemmästäkään ei ole haittaa. Lue lisää hiusten kasvivärjäämisestä täältä, löytyy myös ohjeet.

Kun olet esipigmentoinut hiukset ja huuhdellut kasvivärimassan pois hiuksista, voit heti levitää uuden, varsinaisen kasvivärimassan hiuksiin ja antaa vaikuttaa täysmääräisen ajan hiuksissa. Muista antaa kasvivärin tekeytyä hiuksissa noin 2-3 vuorokautta, ennen kuin väri on lopullinen sävy, sillä etenkin indigopohjaiset kasvivärit saattavat vihertää jonkin verran heti värjäämisen jälkeen, mutta kasviväri jälkihapettuu ja tasoittuu yleensä 2-3 vuorokauden aikana.


Lue myös:

3. Yleisintä syytä, miksi kasvivärjääminen epäonnistuu

5. Vinkkiä kuinka onnistut hiusten kasvivärjäämisessä

Miten saan kasvivärin pois hiuksista?

Hiusten kasvivärjäys

Hiusten hennaaminen eli kasvivärjäys

Henna glossaus

Luonnonkosmetiikan paras syväpuhdistava shampoo

Paras hiusetikka

Kasvivärin tummuminen hiuksissa

Seuraava
Seuraava

raudanpuute hiustenlähdön taustalla